Juli 2023

Deze week komt er een einde aan dit schooljaar. Een schooljaar waarin we veel hebben geleerd, maar waarin er ook heel veel is gespeeld op het nieuwe schoolplein. Dit schooljaar is onze hovenier nog druk bezig geweest op het schoolplein, om hier een mooi groen plein van te maken.We danken de sponsors van ons plein, met name Het Prins BernardCultuurfonds voor hun bijdrage om dit plein mogelijk te maken.

Een plein om te spelen, te ontdekken, te leren en te bewegen. 

April 2022

De afgelopen maanden zijn de laatste nieuwe meubels geleverd. De school is nu helemaal klaar. 
Dit hebben we gevierd met een spetterende opening. 

Op 7 april heeft de wethouder samen met een leerling uit groep 1 en groep 8 een strik losgetrokken en daarmee de school officieel geopend. 

De hele dag door hebben we feest gevierd en aan het einde van de dag mochten we onze school laten zien aan ouders, betrokkenen en buurtbewoners. 

We zijn trots op het resultaat van de verbouwing en zijn blij dat we nu weer genoeg ruimte hebben voor de leerlingen van onze groeiende school. 

November 2021

Wat fijn dat we alweer een tijdje met alle groepen weer op 1 locatie zitten! 
Het was even wennen aan de veranderingen, maar nu weten we alles weer te vinden. 

Aan de pleinen is de afgelopen tijd nog hard gewerkt.
We zijn heel erg blij met de toegezegde bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Daardoor kunnen we mooie pleinen realiseren.

Aan de voorkant is de hovenier druk bezig geweest en is het weer een stukje groener geworden. 

Het plein voor de kleuters, aan de achterkant, is afgelopen weken bestraat en ook daar is de hovenier al druk bezig geweest. 

Wat fijn om zo te kunnen werken en leren in een prachtige omgeving. 

Oktober 2021

Donderdag 7 oktober werd gebouw Noord opgeleverd. Wat een hoogtepunt. 
Na maanden verbouwen was dit gebouw klaar om ingericht te gaan worden. 
Nu worden de lokalen verder afgemaakt, zoals kapstokken en kasten. Vrijdag 15 oktober zullen de spullen worden verhuisd van de groepen 5-8. 

Na de herfstvakantie zullen we met alle kinderen van groep 1-8 starten in onze nieuwe, compleet gerenoveerde school starten. 

 

September 2021

Na de vakantie zijn we weer even wezen kijken in gebouw Noord. 
Wat is er in de vakantie veel gebeurd!

Nu echt aftellen tot het helemaal klaar is. 

Juli 2021

Vlak voor de zomervakantie nog even een kijkje genomen in gebouw noord. 

Juni 2021

Wat genieten we van ons prachtige gebouw. De werkzaamheden zijn echter nog niet klaar. 
Ze zijn nu druk bezig in ons oude gebouw! Wat is dat al anders geworden! Muren worden weggesloopt andere muurtjes worden juist gebouwd. 
Isolatie wordt aangebracht, zodat het klimaat straks een stuk beter zal zijn. 

 

Mei 2021

Na een periode van inpakken, verhuizen en alles een plekje geven mochten we op 17 mei de kinderen van groep 1-6 verwelkomen in gebouw zuid! 
Wat hebben de kinderen en leerkrachten uitgekeken naar het moment om te mogen gaan werken en leren in dit prachtige, lichte, frisse gebouw. 
    

23 april 2021

Vandaag was het eindelijk zo ver: de oplevering van gebouw zuid! 
Na een lange periode van renoveren was het zover. Het gebouw werd opgeleverd. De sleutel werd overhandigd aan Pieter Beens. 
Het is een prachtig gebouw geworden. 

De komende tijd zullen alle spullen verhuizen naar het nieuwe gebouw of naar de opslag. Daarna zullen ze starten met het renoveren van gebouw noord.

      

 

April 2021

De eerste verhuizing naar gebouw zuid komt nu echt in zicht! De school begint vol te staan met verhuisdozen en er wordt goed uitgezocht wat mee moet verhuizen en wat weg kan. 
Bent u nog op zoek kasten, kluisjes of spelletjes? Neem eens een kijkje op marktplaats
In het gebouw zijn ze al druk bezig met de afwerking. De vloer zijn ze aan het leggen, nieuwe ramen worden geplaatst, kozijnen worden geverfd. Het begint er al op te lijken. We kunnen niet wachten tot het zo ver is!

Ze zijn ook al druk met de werkzaamheden aan de verbinding tussen de twee gebouwen. 

Schoolpleinactie

We hebben prachtige plannen voor een nieuw schoolplein. Naast een vernieuwde school hebben we dan ook een prachtig, groen en avontuurlijk plein. 
Om dit te kunnen realiseren is er heel wat geld nodig . 
De kinderen zijn al druk bezig met acties om geld op te halen. 
Wilt u ook een bijdrage leveren? Kijk op schoolpleinactie.nl hoe u ons kunt helpen!

Maart 2021

In gebouw zuid gaat het heel hard! Verschillende mensen zijn bezig met allerlei klussen. Het dak heeft een hele metamorfose ondergaan, de muren zijn gestuct, de toiletten worden getegeld, kabels worden aangelegd, isolatieaangebracht, plafondplaten gelegd. 
Het wordt al steeds meer een schoolgebouw en we krijgen echt zin om er naar toe te gaan verhuizen. Nog even geduld. 

        

Februari 2021

Twee leerlingen hebben een kijkje genomen in het nieuwe gebouw. Ze zijn gaan ontdekken wat er al gedaan is en wat er allemaal nog moet gebeuren. 

 

Januari 2021

De afgelopen dagen zijn ze begonnen aan het vervangen van het dak van gebouw zuid. De oude dakbedekking gaat eraf en er komt nieuwe, schone dakbedekking op. 
Binnenkort zullen ze ook heiwerkzaamheden uitvoeren om later de verbinding tussen de twee gebouwen te kunnen maken. 

December 2020

 

November 2020

In de afgelopen tijd zijn de voorbereidingen geweest voor de start van de bouw. Een deel van het schoolplein is ingericht voor de aannemer. 
Om hier ruimte voor te maken moesten 2 speeltoestellen plaats maken. 
Nu zien we elke dag de bouwketen staan en de bouwvakkers lopen. Ze zijn al druk met het slopen van gedeeltes van het gebouw. 

     

Oktober 2020

Op maandag 12 oktober zijn de handtekeningen gezet onder de bouwovereenkomst. 
De directeur, toezichthouders en de aannemer hebben de overeenkomst getekend. 
Hiermee kan echt een start gemaakt worden met de verbouwing! 
De eerste werkzaamheden zijn aan het schoolplein om ruimte te maken voor een bouwplaatsinrichting. 
Deze komt op het achterste gedeelte van ons schoolplein. De aanrijroute voor het bouwverkeer zal ook zijn via de Dreef. 
Hierdoor zal er zo min mogelijk hinder zijn voor de kinderen en de ouders. 

 

Na lang wachten en veel overleggen zijn er weer grote stappen genomen in het bouwproces. 
We hebben de sleutel gekregen van 'Sperwerhoek 6'. Nu we de sleutel hebben kan er begonnen worden met het renoveren.
Renoveren kunnen we niet zelf, daarom zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat dit op een goede en veilige manier kan gaan doen. 
Met dit bedrijf zijn ook afspraken gemaakt en de bouwovereenkomst is getekend! 

Nu al deze stappen gezet zijn kunnen we op korte termijn beginnen met de renovatie. 

Juli 2020

Juni 2020

Mei 2020

Er komen steeds nieuwe aanmeldingen bij, de school groeit! En ja, de Rehobothschool heeft ruimte voor iedereen. Hier hoor ook een grotere ´nieuwe´ school bij! 

Na veel overleg en aanvragen hebben we toezeggingen gekregen om het huidige gebouw en het oude gebouw van de Dick Brunaschool te renoveren en aan elkaar te koppelen tot een nieuwe Rehobothschool. Hier is al veel werk voor verzet en er wacht nog veel. Er is een bouwcommissie in school, die bestaat uit verschillende collega´s van de onder- en de bovenbouw. Zij zijn heel nauw betrokken bij het hele project. Zij maken samen met de architect en alle andere instellingen en organisaties die erbij betrokken zijn keuzes, stellen kritische vragen etc. De opties en mogelijkheden worden steeds aan het team voorgelegd en samen wordt er gekozen. Zo is het hele team betrokken en is de draagkracht groot.  

Inmiddels hebt u wellicht gezien dat het gebouw van de Dick Brunaschool leeg staat. Helaas kan de overdracht van het gebouw nog niet plaatsvinden vanwege de afwikkeling van een aantal punten. We verwachten dat dit voor de zomervakantie toch een feit is. De aanbesteding van het bouwproject is inmiddels gestart. De planning van de bouw en renovatie is opnieuw wat verschoven naar achteren. Toch hopen we medio september te starten met de verbouwing van het gedeelte van de Dick Brunaschool.

We vinden het belangrijk dat de kinderen betrokken worden bij de renovatie. Er wordt gevraagd naar hun gedachtes en ideeën over de inrichting van de school of bijvoorbeeld het schoolplein. Dit wordt verweven in verschillende vakken. Samen gaan we voor de nieuwe school! 

Van tijd tot tijd gaan we, samen met leerlingen, de vorderingen van de (ver)bouw(ing) op een (originele) manier volgen. Deze updates kunt u hier volgen. Zodat u steeds op de hoogte blijft. Kijkt u mee?